Beef sallad
ca 4-5 port
Kött:
- 600-900gr kött (rostbiff el ryggbiff typ)
Salladen:
- 3-4 tomater
- 3-4 morötter
- 2-3 knyten glasnudlar
- krossade jordnötter
- Böngroddar (om man vill)
- Koriander
Kött-Marinaden:
1 hel lime
Mkt Chili (4-6 medelstora)
En hel stång citrongräs
2 msk ketchab manis (söt trögflytande soja)
1-2 msk oystersås
1-2 msk fisksås
3 msk farinsocker
1 vitlöksklyfta
1 msk sweet chili (inte helt nödvändigt)
Extra Dressing för den som vill ha extra smakrikt:
- 1st lime
- mer chili (anpassa beroende på hur stark du vill ha)
- nypa salt om det behövs
- Fisksås ca 1 msk
- mer citrongräs (1/2 typ)
Skär upp köttet i strimlor (skär mot fibrerna). Lägg
det råa köttet i marinaden 1- 24 timmar beroende på
hur mkt tid du har på dig.
Innan du tillagar köttet. Lägg glasnudlarna i ljummet
vatten minst 15min,
Under tiden, Hacka upp salladen i en stor skål.
koka upp vatten och släng i nudlarna i 5 sekunder.
Stek köttet på hög värme tillsammans med all marinad i
några minuter tills köttet verkar genomstekt.
Blanda alltsammans och njut av en grym biffsallad :-)
(Glöm inte toppa med jordnötterna)