Beef sallad

ca 4-5 port

Kött:
- 600-900gr kött (rostbiff el ryggbiff typ)

Salladen:
- 3-4 tomater
- 3-4 morötter
- 2-3 knyten glasnudlar
- krossade jordnötter
- Böngroddar (om man vill)
- Koriander

Kött-Marinaden:
1 hel lime
Mkt Chili (4-6 medelstora)
En hel stång citrongräs
2 msk ketchab manis (söt trögflytande soja)
1-2 msk oystersås
1-2 msk fisksås
3 msk farinsocker
1 vitlöksklyfta
1 msk sweet chili (inte helt nödvändigt)

Extra Dressing för den som vill ha extra smakrikt:
- 1st lime
- mer chili (anpassa beroende på hur stark du vill ha)
- nypa salt om det behövs
- Fisksås ca 1 msk
- mer citrongräs (1/2 typ)

Skär upp köttet i strimlor (skär mot fibrerna). Lägg
det råa köttet i marinaden 1- 24 timmar beroende på
hur mkt tid du har på dig.

Innan du tillagar köttet. Lägg glasnudlarna i ljummet
vatten minst 15min,

Under tiden, Hacka upp salladen i en stor skål.

koka upp vatten och släng i nudlarna i 5 sekunder.

Stek köttet på hög värme tillsammans med all marinad i
några minuter tills köttet verkar genomstekt.

Blanda alltsammans och njut av en grym biffsallad :-)

(Glöm inte toppa med jordnötterna)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0